VERONIKA MACH

Veronika Mach (1995.) završila je osnovnu i IV. (jezičnu) gimnaziju u Zagrebu. Glumom se počela baviti u osnovnoj školi (LiDraNo) te je pohađala dramski studijo Učilišta ZKM-a pod umjetničko – pedagoškim vodstvom Jadranke Korda Krušlin. S produkcijama dramskog studija Učilišta gostuje na nizu festivala – Europska noć kazališta (Zagreb), Smotra kazališnih amatera Zagreba, Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade (Bjelovar), Festival hrvatskih kazališnih amatera (Slavonski Brod), Amadeoff festival (Zagreb), Međunarodni festival srednjoškolskog kazališnog stvaralaštva Juventafest (Sarajevo). Snimila je film Takva su pravila (2014.) Ognjena Sviličića.
Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu upisuje 2014. godine gdje studira u klasama Joška Ševe, Franke Perković Gamulin, Bobe Jelčića i Dore Ruždjak Podolski. 2015. godine dobila je Rektorovu
nagradu za ispit govora i pokreta „Giga Barićeva“. Za vrijeme studija sudjeluje na nizu režijskih ispita i filmskih vježbi. Sa ispitom studenta kazališne režije ZZZ vrata gostuje na Festivalu internacionalnog studentskog teatra (FIST) u Beogradu. Po završetku preddiplomskog studija počinje raditi i profesionalno u kazalištu, na radiju i televiziji.
Glumila je na Dubrovačkim ljetnim igrama u predstavama Glava lava i Ljubovnici kao i u predstavama za djecu Zamisli i Puffi u šumi.
Dramskom predagogijom bavi se od 2020. godine.