Skip to main content

/ ZVJEZDANI LADIKI U ČAST

/ Početna / Zvjezdani Ladiki u čast

/ ZVJEZDANI LADIKI U ČAST

POZIVAMO VAS NA
UMJETNIČKO-ZNANSTVENI SIMPOZIJ
ZVJEZDANI LADIKI U ČAST
ZAGREBAČKO KAZALIŠTE MLADIH, 1. – 3. SRPNJA 2022.

Umjetničko-znanstveni simpozij Zvjezdani Ladiki u čast sastavnim je dijelom šireg istoimenog projekta koji zajednički realiziraju Zagrebačko kazalište mladih i Hrvatski centar za dramski odgoj.
(Više o projektu pročitajte ovdje.)

Cilj je simpozija stručno istražiti i osvijetliti mnogostruko umjetničko i pedagoško djelovanje istaknute kazališne pedagoginje, redateljice i spisateljice Zvjezdane Ladike (1921. – 2004.), koja je čitav svoj radni vijek bila vezana uz Zagrebačko kazalište mladih kao svoju matičnu kuću, u kojoj je tijekom pola stoljeća razvijala vlastiti model dramskog / kazališnog rada s djecom i mladeži.

Dana 23.11.2023. održano je predstavljanje Zbornika simpozija Zvjezdani Ladiki u čast. Zbornik je izdan kao e-knjiga, a možete ga preuzeti ovdje na našim mrežnim stranicama.

Preuzmite Zbornik simpozija
VIŠE

Simpozij će nastojati pokriti raznovrsne segmente djelovanja Z. Ladike:

  • umjetnički rad i postignuća u području kazališta za djecu i mlade
  • umjetničko-pedagoško djelovanje u dramskom studiju ZKM-a i oblikovanje vlastite metodike dramskog odgojnog rada
  • djelovanje u Međunarodnoj udruzi kazališta za djecu i mlade (ASSITEJ) i povezivanje s najnaprednijim svjetskim tendencijama dramskog/kazališnog rada s djecom i mladima
  • zagovaranje i edukativno djelovanje na širenju dramskoga odgoja unutar i izvan školskog sustava.

Odabrani stručni radovi, osobna izlaganja, sjećanja i svjedočenja izložena na simpoziju bit će objavljeni u tematskom broju časopisa „Kazalište“ što ga izdaje Hrvatski centar ITI.

Simpozij je otvoren svima zainteresiranima za umjetničko i pedagoško djelovanje Zvjezdane Ladike, najznačajnije ličnosti kazališnog stvaralačkog rada s djecom i mladeži u nas.

Svi programi simpozija su besplatni.

(Raspored simpozija pogledajte ovdje.)