MARIJA BITUNJAC

Rođena 5. studenoga 1983. godine u Zagrebu, gdje je završila matematičku gimnaziju i Školu za klasični balet (2003). Diplomirala je predškolski odgoj na Učiteljskom fakultetu (2010).

Od 2003. do 2006. pleše kao članica baletnog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu (BajaderaOrašarLabuđe JezeroĐavo u seluGiselleDon QuijotePles kadetaKoriolanDijete i čarolijaKazališne zgode i nezgode).

Godine 2007. počinje raditi kao plesna pedagoginja i koreografkinja u Učilištu ZKM-a.

Kao polaznica plesnog studija Učilišta ZKM-a nastupala je u predstavama: Petar Pan (Branka Petričević), Čarobnjak iz Oza (Branka Petričević), Mahler i… simfonija prirodi (Desanka Virant), Crna offca, bella vrana (Desanka Virant), Dijete iz limenke (Desanka Virant i Mirjana Preis), Bilo jednom (Desanka Virant i Mirjana Preis).

S predstavama plesnog studija Učilišta ZKM-a gostovala je u Hrvatskoj i inozemstvu (Mađarska, Bugarska, Češka, Turska).

Dobitnica je 2. nagrade na plesnom natjecanju Mia Čorak Slavenska 2007. i 2008.

U produkciji sa Studijem za suvremeni ples 2008. plesala je u predstavi Čokolada te 2010. Ružno pače u koreografijama Desanke Virant.

U produkciji s Kazalištem Mala scena 2011. plesala je u predstavi Zagrljaj (koreografija Desanka Virant), s kojom je gostovala na japanskoj Okinawi.

Godine 2013. koreografirala je mjuzikl Na putu do slave Učilišta ZKM-a (režija Kristina Jakšić Balaž, glazbena produkcija Milorad Stranić).