Danas je na redu Gulliver

Autori teksta: Marija Androić i Vida Zelić po motivima Gulliverovih putovanja Jonathana Swifta
Redateljica: Iva Milley i Marija Bitunjac
Tehnička realizacija: BITWARE

Danas je na redu Gulliver naslov je autorskog projekta Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih koji okuplja 25 polaznika, bolje rečeno, polaznica plesnog i dramskog studija. Knjiga Gulliverova putovanja Jonathana Swifta poslužila je kao inspiracija i polazna točka. Posrijedi je roman o moreplovcu i istraživaču Gulliveru, koji putujući svijetom otkriva novu zemlju, Liliput, u kojoj žive ljudi visoki svega 15 centimetara. Upoznajući njihove običaje i način života, Gulliver saznaje nešto o sebi, svojim vrijednostima i vlastitoj moralnoj vertikali. U Liliputu je div, dok je u sljedećoj zemlji svog putovanja, Brobdingnagu, sam suočen s divovima. I time se njegova pozicija mijenja.

Ništa nije ni veliko ni malo, nego samo u usporedbi, podnaslov je koji se nametnuo sam po sebi. Kada se osjećamo veliko, a kada se osjećamo maleno? Što nam daje osjećaj važnosti, a zašto se katkad osjećamo kao mrav? Je li to zbog sredine u kojoj se nalazimo? Društva kojemu pripadamo ili želimo pripadati? Što kada si velik poput diva ili malen poput mrava? Preuzimaš li i tada odgovornost za svoje postupke ili je velikost odnosno malenost isprika za sve što ti se događa u životu?

VIDI SVE IZVEDBE

Predstava trenutno nije na rasporedu

Glumci

Marija Androić, Karla Aračić, Iskra Car , Luna Culjak, Dora Čiča, Nela Drach, Rebecca Fröhlich, Ana Glamuzina, Marija Lena Hornstein Tomić, Sofija Lalić, Marta Lončar, Eila Martinov, Idora Pavčnik, Ema Pernek, Ružica Poduška, Tia Radunović, Luna Ritz, Hana Stranić, Jela Šaban, Dorotea Šimunović, Tamara Šišak, Ema Ugarković, Ena Vrček, Vida Zelić, Tonka Zlodi

Autorski tim

Autor glazbe: Milorad Stranić

Oblikovatelj svjetla: Saša Bogojević

Oblikovatelj zvuka: Bruno Fretze

Fotograf: Marko Fröhlich

Oblikovateljica plakata: Karla Aračić

Kostimografkinja i scenografkinja: Jadranka Korda Krušlin

Scenografkinja i rekvizita: Natalie Murat Dean