Aladin

TRAJANJE: 85 min Kristina Jakšić Balaž

Aladin je jedna od najslavnijih priča iz Tisuću i jedne noći. U našoj mjuzikl verziji ove egzotične i fantastične priče u fokusu nisu samo Aladin i princeza Badu, već i njihovi “zli parnjaci”, sultanov savjetnik Amar i princezina dvorjanka Mal, te vječno pitanje možemo li ikada pobjeći od onog što nam je uvjetovano rođenjem. Mogu li zemljama doista vladati samo muškarci ili su rod i spol nebitni? Dva simpatična duha, koji su igrom slučaja završili u istoj svjetiljci, pričaju priču o ljubavi, želji za moći, izdaji i borbi. Priču, koja iako je doživjela brojne literarne, kazališne i filmske adaptacije, otkriva stare, ali pronalazi i nove razloge za uživanje u pustolovinama siromašnog uličnog lopova, kojemu duhovi iz čarobne svjetiljke ispunjavaju tri želje. A kako će ih on iskoristiti, otkrit ćete zajedno s nama.

VIDI SVE IZVEDBE

Predstava trenutno nije na rasporedu

Galerija

Autorski tim

Režija i dramatizacija: Kristina Jakšić Balaž
Scenografija: Lav Andrija Kulić, Merjem Memić, Fran Petar Domljan, Sara Marasović
Koreografija: Ingeborg Reichel
Tekstovi pjesama: Sonja Šumanovac (Budi svoj, J. Vidulić, K. Jakšić Balaž, S. Šumanovac)
Glazbena produkcija: Faris Pinjo, Duga Bavoljak
Vokalna trenerica: Tara Thaller
Oblikovanje tona: Kruno Miljan
Oblikovanje svjetla: Saša Bogojević
Igraju: Jagor Katičić, Sara Marasović, Sonja Šumanovac, Roko Bronić, Tomislav Čorak, Fran Petar Domljan, Maks Tudja, Lana Blaić, Merjem Memić, Mia Cota, Margarita Belan, Lora Štiglić, Tonka Ružić, Lukrecija Bednjički, Nando Kosovac, Pina Mar Sakoman, Vita Bavoljak, Petar Leščić, Kan Priselac Novačić, Petra Krivić, Leona Perok, Lucija Stanković, Val Ivan Klašterka

Nagrade

  • Nagrada za najbolju predstavu u cjelini na 25. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u Bjelovaru, ožujak 2023.
  • Gostovanje na 63. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, srpanj 2023.