DANIJELA ŠOLČIĆ

Rođena je u Zagrebu (1978.), gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na profesorskom smjeru, hrvatski jezik i književnost i filozofiju.
Kazalištem se počela baviti u osnovnoj školi kroz ZKM-ov dramski studio Zvjezdane Ladike, u kojem je provela 10 godina sudjelujući u mnogim predstavama i produkcijama (Zagrebu s ljubavlju, Mudra žena, Čežnja pod crnim zvijezdama, Mala kavana na Griču…). Tijekom studija bila je članica kazališne družine 5lja iz Zagreba kao izvođačica i suautorica (Nevolje patuljka Tvrtka, Potraga za uskrsnim jajima) te bila suautorica i voditeljica tribine Djeca i scenska umjetnost u Matici hrvatskoj sa Zvjezdanom Ladikom i Ladislavom Tulačem kao gostima.
Dodatno se usavršavala kroz razne radionice dramske pedagogije, govora i glasa te kreativnog pisanja pod vodstvom Deborah Kinghorn (Lessac Kinesensic trening), Seada Đulića, Ines Škuflić-Horvat, Zorana Ferića, Maše Rimac Jurinović, Ive Nemec, Frane Marije Vranković, Ivane Marijančić… te hospitirala u dramskom studiju ZKM-a Jadranke Korde-Krušlin. Također je sama vodila dramske radionice za djecu i odrasle u sklopu Male škole hrvatskog jezika i simpozija Zvjezdani Ladiki u čast. Članica je Hrvatskog centra za dramski odgoj, a od 2017. honorarna dramska pedagoginja u Učilištu ZKM-a.