IRENA KOLAR VUDRAG

Odmalena je polazila dramski i lutkarski studio Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih i glumačku družinu Teatar G u Kulturnom centru Peščenica, gdje je glumila u brojnim predstavama.

Piše dramske tekstove za djecu i mlade i režira autorske predstave: Bajka zbrčkalica, Stvarne brige iz čarobne knjige, Kako preodgojiti roditelje, Thinkypinkylilyland, Glumci i šašavi čušpajz, Nosokopači, Babe roge i bapci rogci, Parkić je moj, Bubica, Mlijeko stoji u frižideru, Ružno mače, Frajer za moju mamu, Pik spas za mene, Mala čudovišta, Starac i bore, Što mi imaš reći.

Članica je Hrvatskog centra za dramski odgoj.

Od 2000. radi u Učilištu ZKM-a kao honorarna dramska pedagoginja, u kojem je prema vlastitim dramskih tekstovima ostvarila uspješne predstave i produkcije, a neke od njih izvedene su na festivalima i gostovanjima.

Kao dramska pedagoginja radi i u Kulturnom centru Travno i Dječjem kazalištu Dubrava. Pišući tekstove i stihove, povremeno surađuje s mađioničarom Jozom Bozom.

Surađivala je s drugim centrima dramskog stvaralaštva i udrugama: Kulturni centar Peščenica, Zagrebačko kazalište lutaka, Plavi telefon, Udruga Suncokret.

Godine 2009. objavila je prvu knjigu igrokaza za djecu i mlade pod naslovom Stvarne brige iz Čarobne knjige. U nastajanju je i druga knjiga (u potrazi za izdavačem).

Od 2013. radi kao klaunesa-doktorica u udruzi Crveni nosovi – klaunovi-doktori, stalno polazeći radionice i edukacije u Međunarodnoj školi humora u Beču.